Frågor och svar

Vi har samlat svar på våra kunders mest ställda frågor. Om du inte hittar svar på din fråga, tag kontakt med oss!

Om hamnarna

Slottskajen befinner sig i Helsingfors invid Salutorget, framför Presidentens slott. Öppna kartlänken.

Från Borgå passagerarhamn, på södra sidan om Aleksandergatans bro. Öppna kartlänken.

Från Lovisa Skeppsbron.Öppna kartlänken.

Om kryssningar

Ja, det kan man. Det är möjligt att göra en enkelresa på alla rutter.

Ja, det kan man. Välj först turresan som enkelresa och klicka sedan i boxen Om du önskar returresa en annan dag, tryck här. Turresans biljett flyttas till köpkorgen och du kan välja returresan. Observera att en tur- och returresa ka endast göra till samma resmål, t.ex. Helsingfors-Borgå och Borgå-Helsingfors.

Ca. 30 minuter före avgång.

Lördag.

Om biljetter

Man måste inte boka biljetter på förhand. Vi rekommenderar ändå att göra ett förhandsköp, då garanteras ni en plats och kan gå ombord direkt utan att köa.

Tyvärr är det inte möjligt att boka sittplatser. Sittplatser finns utomhus och inomhus. Salongerna kan bokas för privat bruk.

Biljetterna som är köpta via nätbutiken behöver inte lösas in i biljettkiosken. I andra fall löser man in biljetterna i hamnen, innan avfärd. Biljettkiosken befinner sig intill fartyget. Vi rekommenderar att inlösningen av biljetter sker senast 30 minuter före avfärd.

Biljettkiosken öppnar en timme före avfärd.

Biljettkiosken i Borgå passagerarhamn.

Förutom kontanter, tar vi emot följande betalningsmedel: de vanligaste betalningskorten, Visa Electron, VISA, Mastercard, Diners Club, China UnionPay och JCB-kort.

Om bokningar

Ja, det kan man. Mera information om bokning av fartyget hittar ni på Charterkryssningar.

Det är tillåtet att ta med cykel ombord för priset 8€.

Det finns ett begränsat antal platser för cyklar, ungefär 40 cyklar ryms med, så vi rekommenderar bokning av plats för cykel i samband med biljettköp.

Om maten

Det finns ingen egentlig restaurang ombord eftersom fartygets kök är litet. Fartyget har ett café och fulla utskänkningsrättigheter. Lunch, smått tilltugg och drycker kan köpas på caféet.

Vi rekommenderar att ni gör ett förhandsköp, så att köket kan förbereda sig på antalet lunchgäster.

Grupper har en egen meny, från vilken gruppen väljer en sammanhängande meny, vi tar specialdieter i beaktande. Gruppmenyn fås från kundtjänsten, dryckerna skall även förhandsbeställas. Förhandsbeställda måltider och drycker serveras till salongerna. Såvida grupperna önskar mer dryck under resan, kan man hämta påfyllning från caféet.

Grupper på över 15 personer har en timmes avgiftsfri tillgång till en salong i samband med lunch. Om ni vill kan ni också hyra en salong för hela resan för 186€/riktning inkl. moms 24%.

Andra frågor

Ja, hundar är varmt välkomna ombord. Hundarna vistas på ytter däck under resans gång.

Fartyget har en Wifi-anslutning. Be personalen om lösenordet.

Tillgängligheten på fartyget är tyvärr begränsad. Fartygets besättning hjälper personer med nedsatt rörlighet vid landgång. Assistenter och assistenthundar reser gratis. Vänligen kontakta kundbetjäningen för mer information.